Kameroen pakt derde plaats op de Afrika Cup na ongeziene comeback

05-02-2022 22:32
1

Kameroen heeft zaterdag beslag gelegd op de bronzen medaille bij het toernooi om de Afrika Cup. De Ontembare Leeuwen knokten zich in de slotfase terug van een 3-0 achterstand tegen Burkina Faso en namen de strafschoppen vervolgens beter. Daarmee kon Andre Onana opgelucht ademhalen.

De doelman van Kameroen ging kort voor rust namelijk pijnlijk in de fout. Hij liet een voorzet uit zijn handen glippen en kreeg daarmee de 2-0 achter zijn naam. Burkina Faso was eerder al op voorsprong gekomen tegen het gastland door een treffer van Steeve Yago. Toen Dango Ouattara er kort na rust zelfs 3-0 van maakte, leek het toernooi voor Kameroen als een nachtkaars uit te gaan.

De Kameroeners, met Gouet (KV Mechelen) in de basis en Michael Ngadeu (KAA Gent) op de bank gaven zich echter niet gewonnen. Stéphane Bahoken maakte er twintig minuten voor tijd 3-1 van en in de laatste vijf minuten groeide Vincent Aboubakar uit tot de grote man door twee keer te scoren. Strafschoppen moesten daardoor uitkomst bieden en Onana maakte zijn fout goed door een penalty te keren. Kameroen gaat daardoor met het brons aan de haal.

De finale tussen Egypte en Senegal wordt zondagavond gespeeld.