Late VAR-interventie houdt Standard van knappe comeback tegen Cercle Brugge

05-02-2022 20:26
20

Standard leek op weg naar een knappe comeback tegen Cercle Brugge, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een 1-1 gelijkspel. In het absolute slot zag het nog een doelpunt afgekeurd worden.

Ondanks een minder resultaat tegen KV Oostende blijft Cercle Brugge de ploeg in vorm in onze competitie en hoopte het ook tegen Standard punten te kunnen pakken. De Rouches begonnen echter het best aan de partij en konden via Amallah het eerst dreigen.

Cercle Brugge verloor snel daarna ook basispion Vanhoutte met een hoofdblessure en leek dus niet meteen op weg naar een goed resultaat tegen Standard. De bezoekers namen de wedstrijd echter in handen en lieten doelman Arnaud Bodart flink wat werk verzetten.

Net voor de rust werd Cercle Brugge daar ook voor beloond. Na vermeend handspel van Ngoy kreeg de Vereniging een vrije trap, die knap door Hotic in doel werd gekruld. De bezoekers konden daardoor met een voorsprong de rust in.

Ook in de tweede helft bleef Cercle Brugge de gevaarlijkste ploeg en moest Bodart – net zoals in de eerste helft – Standard meermaals redden. Cercle Brugge was dan wel de gevaarlijkste ploeg, het tweede doelpunt van de avond was voor Standard. Nicolas Raskin kwam vrij voor doel en wist de bal voorbij Didillon te plaatsen.

Alles weer te herdoen voor Cercle Brugge, waar ze het noorden even kwijt waren. De Bruggelingen kwamen er amper nog aan te pas en gaven Standard de kans om zich weer in de wedstrijd te knokken. In het slot kregen de Rouches enkele goede kansen, vroegen ze om een penalty, maar leek dat doelpunt er niet te gaan komen. Tot Mehdi Carcela zich toch eens wist te tonen.

Na een rode kaart voor Utkus kregen de Rouches een vrije trap, die werd genomen door de Marokkaan. Hij schilderde de bal op het hoofd van Sissako en de 2-1 was het gevolg. Standard in feestmodus, maar dat feestje werd al snel verbrod. De VAR greep in en keurde het doelpunt af. Bij de Rouches begreep men er niets van, maar scheidsrechter Lawrence Visser floot af en het bleef 1-1.