KV Oostende maakt het nog spannend, maar OHL boekt eerste zege in 2022

05-02-2022 20:21
2

OH Leuven heeft de eerste overwinning van het jaar geboekt. Het wist niet helemaal te overtuigen tegen een zwak KV Oostende, maar pakte wel de drie punten. Het werd 1-3.

OH Leuven kon nog niet winnen in 2022 en had dus wel wat te tonen tegen KV Oostende. Overtuigen kon het tegen de West-Vlamingen echter opnieuw niet. We kregen bijzonder mak voetbal te zien, met weinig goede combinaties en dus ook weinig kansen.

Ook KV Oostende had het moeilijk om goed voetbal op de mat te brengen, waardoor een 0-0 ruststand de meest logische uitslag leek. Tien minuten voor de rust kwam daar echter verandering in, na een doelpunt van Shengelia. Hij wist een voorzet van De Norre vlot in doel te knallen. Maertens scoorde nog bijna de 0-2, maar zijn poging belandde niet in doel.

In die tweede helft ging KV Oostende vol voor de gelijkmaker, maar werd dat afgestraft met één vlijmscherpe counter van de bezoekers. Sory Kaba kon de voorsprong van Leuven uitbreiden en zijn ploeg zo op weg zetten naar de eerste overwinning in 2022.

Via D'Arpino werd het toch nog spannend. Net zoals tegen Cercle Brugge krulde de middenvelder een vrije trap weer in doel en gaf hij KV Oostende toch nog hoop op puntengewin tegen OHL. Bij een 1-2 stand kon het plots nog alle kanten uit en deed KV Oostende er alles aan om toch nog minstens een puntje te pakken. Aan de overzijde hoopte OHL uit de weinige kansen de zege dan toch helemaal veilig te kunnen stellen.

Het bleef bijzonder spannend, maar OHL leek aan het langste eind te gaan trekken. Tien minuten voor tijd stond het nog steeds 1-2 en mocht Brys bijna beginnen vieren. Het feestje werd helemaal ingezet nadat Tamari zes minuten voor tijd er 1-3 van maakte, tevens ook de eindstand.