City wint dankzij twee assists van De Bruyne van Fulham, perfect debuut Lampard

05-02-2022 18:15

De Premier League-clubs die zaterdag op 'prime time' in actie kwamen in de FA Cup hebben geen fout gemaakt. Premier League-koploper Manchester City trakteerde Championship-koploper Fulham op een ruime nederlaag en Frank Lampard heeft zijn Everton-debuut winnend afgesloten.

Manchester City-Fulham 4-1
Welgeteld één minuut leek Fulham te mogen dromen van een stunt in Manchester. Fabio Carvalho verscheen na vier minuten vrij voor doelman Zack Steffen en opende de score, maar direct daarna werd het 1-1 via Ilkay Gündogan en nog in het eerste kwartier kopte John Stones ook de 2-1 tegen de touwen. Kevin De Bruyne tekende met een corner voor zijn eerste van twee assitst van de middag. In de tweede helft voerde Riyad Mahrez de score verder op, met een benutte penalty en een tegendraadse inzet met zijn rechter: 3-1 en 4-1.

Everton-Brentford 4-1
Deadline Day-aanwinsten Donny van de Beek en Dele Alli konden nog niet in actie komen, maar Lampard was al wel langs de lijn te bewonderen. Hij zag hoe Yerry Mina na een half uur de score opende en Richarlison de marge verdubbelde. Ivan Toney benutte een penalty en hielp The Bees – nog zonder Christian Eriksen – terug in de wedstrijd, maar Mason Holgate loodste de thuisploeg in veilige haven. Andros Townsend maakte er zelfs 4-1 van.