Antwerp werkt aan kampioenenmentaliteit: Niet zomaar puntenverlies aanvaarden

Antwerp werkt aan kampioenenmentaliteit: "Niet zomaar puntenverlies aanvaarden"

05-02-2022 15:09

Royal Antwerp FC staat misschien wel voor haar belangrijkste afspraak van het huidige seizoen. Als The Great Old er zaterdagavond in slaagt om Union Saint-Gilloise te vloeren, nadert het tot op vier punten van de voorlopige koploper. Dan maakt het even niet uit of dat met frivool voetbal gebeurt of niet, al moet dat er in de toekomst wel van komen, benadrukt CEO Sven Jacques.

De beleidsman van Antwerp krijgt in Het Laatste Nieuws de opdracht voorgeschoteld om trainer Brian Priske te wikken en wegen. Over het algemeen valt de balans positief uit. "Hij pikt zaken snel op en maakt stappen", vindt Jacques. Het spelpeil moet echter de hoogte in, want tegen Sint-Truiden (1-1), KAA Gent (0-1) en KV Kortrijk (0-2) viel er nauwelijks iets te bewonderen. De CEO deelt die mening, al wijst hij erop dat de helft van de spelersgroep én staf vorige zomer nieuw was. Intussen zijn we wel al een half jaar verder, merkt hij ook op ...

Naast beter voetbal wil Jacques ook de mentaliteit zien veranderen in die van een echte kampioenenploeg. "Wij zijn Antwerp en wij mogen niet zomaar puntenverlies of een slechte prestatie aanvaarden", legt hij uit. Die ingesteldheid moeten zowel spelers als staf nog meer uitstralen. De druk is immers stevig toegenomen. "De club Antwerp wordt door iedereen anders bekeken dan een paar jaar geleden."