Memphis ontbreekt bij Barça tegen Atlético Madrid, nieuwelingen wel van de partij

Memphis ontbreekt bij Barça tegen Atlético Madrid, nieuwelingen wel van de partij

05-02-2022 13:15

Memphis Depay moet de La Liga-kraker tegen Atlético Madrid laten schieten. De spits van FC Barcelona heeft nog te veel problemen met zijn dijbeen en is daardoor niet op tijd fit. Xavi kan wel een beroep doen op de aanwinsten van Barcelona. 

Het gaat op en af met de blessure van Memphis. De Oranje-international maakte in januari zijn rentree na zijn kwetsuur, maar kreeg vervolgens een terugslag. Naar verluidt zijn er bij de medische staf zorgen om Memphis. Mundo Deportivo meldde eerder deze week al dat de dokters van Barcelona waken voor overbelasting, waardoor Xavi Hernández noodgedwongen geen beroep kan doen op de aanvaller.

Dat kan de Barça-trainer wel op Luuk de Jong. De spits is hersteld van een kleine blessure en kan worden ingezet tegen de regerend landskampioen. Dat geldt ook voor aanwinsten Adama Traoré, Pierre-Emerick Aubameyang en Ferran Torres. Ook Martin Braithwaite keert terug bij de selectie en kan na lang blessureleed weer zijn opwachting maken voor Barcelona.

De Catalanen hebben een Champions League-plaats voor het grijpen. Het gat met nummer vier én opponent Atlético bedraagt één punt, waardoor Barcelona bij een zege klimt naar de vierde plek in La Liga.