'Puzzelwerk voor Kompany, jonkie mag hopen op speelminuten bij Anderlecht'

'Puzzelwerk voor Kompany, jonkie mag hopen op speelminuten bij Anderlecht'

05-02-2022 11:00
7

RSC Anderlecht moet na nederlagen tegen Cercle Brugge en Union opnieuw punten sprokkelen in de competitie. Dat kan het tegen Eupen doen, al zal in die partij Vincent Kompany opnieuw moeten puzzelen.

In tegenstelling tot donderdag kan Kompany namelijk geen beroep doen op Wesley Hoedt bij Anderlecht. De Nederlandse verdediger kreeg vrijdag te horen dat hij toch één wedstrijd geschorst is na zijn rode kaart tegen Cercle Brugge. Hij is er zondag niet bij, waardoor Kompany zal moeten puzzelen.

Bij Anderlecht kan hij achterin namelijk nog steeds niet rekenen op de opnieuw geblesseerde Hannes Delcroix en is ook Taylor Harwood-Bellis inmiddels vertrokken. Marco Kana zou achterin een optie kunnen zijn, maar volgens Sudpresse gaat het op die plek tussen Killian Sardella en Zeno Debast.

Die laatste zal naar verluidt de voorkeur gaan krijgen op Sardella en aan de partij tegen Eupen mogen beginnen. De achttienjarige Debast begon nog nooit aan een partij in de JPL, maar viel wel al enkele keren in. Daarin maakte hij genoeg indruk op Kompany om nu de voorkeur op Sardella te krijgen.