OFFICIEEL: 'Speler van wereldklasse' Douglas Costa gaat in de MLS aan de slag

OFFICIEEL: 'Speler van wereldklasse' Douglas Costa gaat in de MLS aan de slag

5 February - 09:30 Laatste update: 5 February - 09:30
0

Douglas Costa staat op het punt om een transfer naar de Major League Soccer af te ronden. De aanvaller gaat - net als Lorenzo Insigne - flink verdienen in de Verenigde Staten en gaat aan de slag bij LA Galaxy.

Dat meldt Fabrizio Romano, die stelt dat Costa maandag afreist naar Amerika om zijn handtekening te zetten onder een contract. De Braziliaanse vleugelaanvaller is al helemaal akkoord met het voorstel van LA Galaxy en gaat voor twee seizoenen tekenen.

Costa verruilde afgelopen zomer Juventus voor zijn Braziliaanse jeugdliefde Grêmio, maar maakte zich in zijn geboorteland al snel onmogelijk. Zijn contract werd na minder dan een jaar alweer ontbonden, waardoor LA Galaxy hem transfervrij op kan pikken. 

De 31-voudig international van Brazilië kende redelijk succesvolle periodes bij Bayern München en Juventus. In München kwam hij tot 97 officiële wedstrijden, in Turijn tot 103.

Update: Diego Costa heeft zijn transfer naar LA Galaxy afgerond. De Amerikanen huren hem eerst voor zes maanden en nemen hem daarna definitief over van Grêmio. De 31-jarige dribbelaar tekent een contract tot medio 2023. 

"Douglas is een speler van wereldklasse", jubelt Galaxy-trainer Greg Vanney. "Hij is een bewezen kampioen op het allerhoogste niveau. Zijn kwaliteiten om kansen te creëren en te scoren zal onze voorhoede naar een ander niveau brengen." 

Costa had zich onmogelijk gemaakt bij Grêmio, dat hem in mei 2021 nog met hoge verwachtingen overnam van Juve. De aanvaller degradeerde echter met zijn jeugdclub.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie