Denayer en Lyon raken Shaqiri mogelijk na vijf maanden bij de club alweer kwijt

Denayer en Lyon raken Shaqiri mogelijk na vijf maanden bij de club alweer kwijt

04-02-2022 23:28 Laatste update: 23:46

De kans is groot dat het Olympique Lyon van Jason Denayer Xherdan Shaqiri al na vijf maanden weer uit gaan zwaaien. De Zwitserse middenvelder annex aanvaller staat voor een vertrek naar de Verenigde Staten.

Lyon meldt dat Shaqiri in onderhandeling is met 'een Major League Soccer-club'. Het noemt daarbij geen namen, maar volgens transferexpert Fabrizio Romano gaat het om Chicago Fire. Afgelopen zomer werd Shakiri nog overgenomen van Liverpool, maar hij wist de verwachten niet waar te maken. Lyon betaalde zes miljoen euro voor de Zwitser, een bedrag dat door bonussen nog verder op kon lopen. Zijn contract in Frankrijk loopt nog door tot de zomer van 2024.

Shaqiri speelde tot op heden zestien officiële wedstrijden voor Lyon en wist het net daarin twee keer te vinden. De speler sprak naar verluidt al met Sion, maar lijkt naar de Verenigde Staten te verkassen.

Shaqiri zelf staat open voor een vertrek, omdat hij bij Lyon geen vaste basisspeler is. Met het oog op het WK van later dit jaar wil hij minuten maken om een plek in de Zwitserland-selectie veilig te stellen.