Conte kraakt Tottenham-beleid na 'verhuur van 130 miljoen': Dan is dat vreemd

Conte kraakt Tottenham-beleid na 'verhuur van 130 miljoen': "Dan is dat vreemd"

04-02-2022 18:32

Tottenham Hotspur-manager Antonio Conte kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen transferperiode, al wijst hij ook met beschuldigende vinger naar het beleid van de Londense ploeg. Volgens de Italiaan had Spurs de zaken de afgelopen jaren niet op orde.

In januari kon Conte Rodrigo Bentancur en Dejan Kulusevski, die beiden overkwamen van Juventus, verwelkomen. Daartegenover werden vier spelers verhuurd en vertrok Dele Alli naar Everton. "De selectie is nu completer", concludeert Conte op de persconferentie in aanloop naar het FA Cup-duel met Brighton & Hove Albion. "Nu moeten we hiermee aan de slag."

De Italiaanse manager stelt wel dat de tijdelijk uitgaande transfers stof tot nadenken moeten zijn voor de directie van Spurs. Voor Tanguy Ndombélé, Giovani Lo Celso en Bryan Gil werd bij elkaar 130 miljoen euro neergelegd, maar zij zijn allen op huurbasis vertrokken. "Normaal gesproken koop je spelers om het team te versterken. Dan is het vreemd om die spelers na twee à drie jaar weer te verhuren. Ze moeten misschien inzien dat er in het verleden fouten zijn gemaakt. We moeten in de toekomst beter opletten. Dat is van fundamenteel belang als we het team willen versterken, want anders neemt de kwaliteit van het team af."