Het heeft even geduurd, maar Antwerp-fans zijn helemaal overtuigd van Balikwisha

Het heeft even geduurd, maar Antwerp-fans zijn helemaal overtuigd van Balikwisha

04-02-2022 18:09
2

Ondanks de tweede plek in de stand scheert Royal Antwerp FC nog geen al te hoge toppen in het veldspel. In januari kon het evenwel rekenen op een kwieke Michel-Ange Balikwisha. Die mag dan ook de trofee voor 'Speler van de Maand' op zijn schouw bijzetten.

Antwerp deelde vrijdagnamiddag een foto op sociale media, waarop een trotse Balikwisha zijn kleinood laat bewonderen. In de eerste vier wedstrijden van het nieuwe jaar deed de flankaanvaller alvast zijn uiterste best om zich in de harten van de supporters te spelen. Met twee doelpunten en twee assists was de Luikenaar van goudwaarde, zeker als je weet dat Antwerp in totaal 'slechts' zeven keer scoorde.

Bij meer dan de helft van de treffers was Balikwisha dus betrokken. Mede dankzij hem heeft Antwerp nu een dertien op vijftien verzameld, aangezien het afgelopen woensdag ook het inhaalduel met KV Kortrijk tot een goed einde bracht (0-2). Voor Balikwisha persoonlijk zal de onderscheiding ongetwijfeld een opsteker zijn. Tijdens de voorbije zomermercato was de aanvaller één van de grotere transfers van Antwerp, maar in zijn eerste half jaar kon hij zijn klasse slechts zelden laten zien. Daar lijkt nu verandering in gekomen te zijn.