Alves doet beroep op clubleiding Barça: Slimmer zijn, niet door ego laten leiden

Alves doet beroep op clubleiding Barça: "Slimmer zijn, niet door ego laten leiden"

04-02-2022 17:17
4

Zolang Ousmane Dembélé zijn aflopende contract niet verlengt, is hij persona non grata bij FC Barcelona, maar Dani Alves hoopt dat beide partijen de strijdbijl alsnog gaan begraven. De routinier hoopt Dembélé nog in het blauw-rood te zien.

Na de stukgelopen contractbesprekingen is de relatie tussen Barcelona en het kamp-Dembélé ernstig bekoeld. De Fransman kwam sinds 12 januari niet meer in actie en als het aan de clubleiding ligt, blijft dat ook zo. "Zolang hij hier nog is, moet je hem blijven steunen, profiteren van het feit dat hij er nog is", drukt Alves de clubleiding echter op het hart, in gesprek met Movistar. "Je moet in dit soort gevallen slimmer zijn, je niet laten leiden door je ego."

Dembélé is overigens wel meegenomen op de 32-koppige spelerslijst voor de Europa League, in tegenstelling tot Alves zelf. Barça mocht maximaal drie winteraanwinsten inschrijven, maar haalde vier nieuwe spelers: Ferran Torres, Adama Traoré en Pierre-Emerick Aubameyang hebben de voorkeur boven de 38-jarige Braziliaan gekregen.