Werkvergunning nog niet binnen, AZ nog zonder Sowah tegen PSV

Werkvergunning nog niet binnen, AZ nog zonder Sowah tegen PSV

04-02-2022 16:04
1

AZ verraste op de laatste dag van de transferperiode met de komst van Kamal Sowah (Club Brugge), maar kan tegen PSV nog niet over de 22-jarige Ghanees beschikken. Zijn werkvergunning is nog niet binnen, hebben de Alkmaarders vrijdag via de officiële kanalen bevestigd.

Eerder op de vrijdag werd duidelijk dat kersvers NEC'er Wilfried Bony in het weekend nog niet speelgerechtigd zal zijn, Sowah kampt dus met hetzelfde problemen, laat AZ weten. Trainer Pascal Jansen kan niet wachten totdat hij kan beschikken over de recordaankoop van Club Brugge, die afgelopen zomer voor negen miljoen euro overkwam van Leicester City. "Gelukkig is Kamal op deadlineday nog naar ons gekomen", laat hij weten. "Het is een zeer vaardige, linksbenige speler met snelheid. Hij speelt graag op de voorhoedeposities en kan daar voor ons van waarde zijn."

De tweede winteraanwinst van AZ zou zaterdagavond wel kunnen debuteren in Eindhoven. De bij AC Milan opgepikte linksback Milos Kerkez is echter vooral voor de lange termijn gehaald, vooruitlopend op een eventueel vertrek van Owen Wijndal na dit seizoen. "Het is duidelijk dat Owen op dit moment onze absolute nummer één is op de linksbackpositie. Milos kan van hem nog veel leren, en dan is het aan hem om ervoor te zorgen dat hij heel snel leert."

AZ staat zaterdag als nummer vijf van Nederland in het Philips Stadion, waar om 20.00 uur wordt afgetrapt. Vier dagen later strijdt het met RKC Waalwijk om een plekje in de kwartfinale van de KNVB Beker.