Tagliafico: 'Ik ben teleurgesteld in Ajax, mij is een droomkans ontnomen'

Tagliafico: 'Ik ben teleurgesteld in Ajax, mij is een droomkans ontnomen'

04-02-2022 15:45
3

Nicolás Tagliafico is diep teleurgesteld over de beslissing van Ajax om een transfer naar FC Barcelona te blokkeren. In een interview met de Argentijnse tak van Diario AS lucht de Argentijnse linksback zijn hart.

"Hoe het met me gaat? Ik ben woensdagochtend geland in Amsterdam en heb last van een jetlag", begint Taglaifico, die afgelopen week interlands speelde met Argentinië. "Ik moet echt mijn best doen om niet in slaap te vallen. Maar hier zijn we dan, terug in de kou."

'Ten Hag hield geen rekening meer met mij'
"Het waren lange dagen", verwijst Tagliafico naar de onzekerheid rond zijn toekomst. "Het was tot de laatste dag wachten op een telefoontje. Ik heb besloten een nieuwe club te zoeken, maar wist lange tijd niet waar ik vanuit Argentinië naartoe zou vliegen: Nederland of een andere plek. Ik was op van de zenuwen."

De publiekslieveling viel dit seizoen buiten de boot bij Ajax. "Na de Copa América (die hij won met Argentinië, red.) raakte ik geblesseerd en mocht ik niet vertrekken. Ik begon dus met een achterstand aan het seizoen, terwijl de puzzelstukjes binnen het team in elkaar begonnen te vallen. Ik trainde zoals ik altijd heb gedaan, maar langzaam maar zeker drong het besef door dat de trainer geen rekening meer met me hield."

"Ik heb vragen gesteld en hij antwoordde dat het team goed draaide en dat ik er niet meer in zou komen. Dat was op het begin erg moeilijk. Dit is me nog nooit overkomen. Ik speelde altijd." Tagliafico wist hoe dan ook de knop om te zetten. "Ik moet en wil het team helpen waar dat kan."

Tekst gaat door onder foto

'Ajax heeft mij een droomkans ontnomen'
In december en januari kreeg hij loon naar werken: Ten Hag gaf de linksback steeds meer minuten, hoewel de onomstreden Daley Blind basisspeler bleef. Een transfer lag vervolgens - weer - voor de hand. "Deze winter was ideaal voor een nieuwe kans bij een nieuwe club, om vanaf nul te beginnen en door te groeien. Het was tijd om erop uit te gaan."

Meerdere clubs informeerden, maar toen FC Barcelona aanklopte was het voor Tagliafico zonneklaar: hij wilde naar Camp Nou. "Ik zit al vier jaar bij Ajax, heb gespeeld met een schedelbreuk, met een beschermende bril, op zeventig procent... Als ze me nodig hadden, zei ik nooit nee. Ik heb alles gegeven, ik heb nooit problemen veroorzaakt en ik heb altijd voor de club gekozen." Toch kreeg hij geen groen licht, omdat Ajax niet kon leven met het aanbod van Barça. "Ik ben teleurgesteld in Ajax, omdat mij een droomkans is ontnomen."

Tekst gaat door onder tweet

'Mijn tijd hier zit erop'
"Natuurlijk, ik begrijp dat de situatie niet gemakkelijk was. Het is januari, we zitten halverwege het seizoen. Maar uiteindelijk schaadt het mij én de club. Ik kan niet bereiken wat ik wil bereiken en de club houdt mij tegen. Ze begrijpen mijn gevoelens en ze hebben hun redenen, maar het is jammer. Dit was een unieke kans. Barcelona was écht een droomkans. Maar Ajax heeft mij niet geholpen."

Tagliafico is nu bezig aan zijn laatste maanden als Ajacied. In de zomer is hij voor vier à vijf miljoen euro op te halen in Amsterdam. "Ik heb alles nu wel gezien. De club, de teamgenoten, de trainer: ik weet hoe alles gaat. Ook al trainde ik op alsof het mijn laatste dag op aarde was, ik zie geen verandering. Ten Hag neemt de beslissingen en heeft zijn favorieten. Mijn tijd hier zit erop. Ik wil bij een andere club vechten voor mijn kans."