'Spurs denkt aan defensieve versterking: 'three-man summer shortlist' met Botman'

'Spurs denkt aan defensieve versterking: 'three-man summer shortlist' met Botman'

4 februari - 09:55
0

Newcastle United en AC Milan waren bereid een megabedrag te betalen, maar Sven Botman bleef deze winter bij Lille. De interesse neemt echter alleen maar toe: Tottenham Hotspur zou de oud-speler van Ajax en sc Heerenveen ook op het oog hebben.

Botman staat op de 'three-man summer shortlist' van Spurs-directeur Fabio Paratici, schrijft The Telegraph. De Nederlandse verdediger kreeg in januari geen toestemming om Lille te verlaten, ondanks een bod van 45 tot 55 miljoen euro. "Sven had de op twee na duurste speler wereldwijd kunnen zijn geworden van de afgelopen window", liet zaakwaarnemer Fulco van Kooperen deze week weten aan Voetbal International.

In de zomer komt het waarschijnlijk alsnog van een toptransfer: Botman wordt nog steeds begeerd door Newcastle en AC Milan, maar die clubs hebben te maken met serieuze concurrentie. Tottenham mengt zich ook in de race. Paratici zoekt jonge spelers, die passen in het 3-4-3-systeem van manager Antonio Conte. Naast Botman (22) zouden Alessandro Bastoni (22, Internazionale) en Josko Gvardiol (20, RB Leipzig), op het lijstje staan.

Botman bevestigde maandagavond bij Rondo de interesse van Newcastle en Milan. "Ja, die waren heel concreet. Ik heb het gevoel dat ik wel toe ben aan een nieuwe stap. Hopelijk in de zomer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie