Refaelov: Ik stond buiten het strafschopgebied, maar de tackle was op de lijn

Refaelov: "Ik stond buiten het strafschopgebied, maar de tackle was op de lijn"

04-02-2022 07:15 Laatste update: 07:22
63

Donderdag speelden Eupen en RSC Anderlecht 2-2 gelijk en na de match verscheen Lior Refaelov, die twee keer scoorde vanop de stip, voor de microfoon van Sporza. Hij blikte er terug op de wedstrijd en de omstreden penalty in minuut 95.

Dé fase waar iedereen het over heeft na Eupen - Anderlecht is de tweede penalty voor Paars-Wit. Nadat scheidsrechter Jonathan Lardot aanvankelijk een vrije trap toekende aan Anderlecht, riep de VAR die beslissing terug en ging de bal op de stip. Lior Refaelov zette koelbloedig om en beoordeelde achteraf de penaltyfase. "Ik stond buiten de box, maar de tackle van de verdediger gebeurde op de lijn", aldus Refealov.

"Uiteindelijk gaat het niet om de penalty", ging de Israëliër verder. Hij wees erop dat Anderlecht een groot deel van de tweede helft de volledige controle had over de match. "We waren niet efficiënt genoeg en het was moeilijk spelen tegen zo'n laag blok van Eupen, zeker op zo'n veld."

"We hebben dit seizoen al zoveel tegenslag gekend", zei Refaelov. Hij verduidelijkte deze uitspraak door te zeggen dat Eupen een drietal keer op doel schoot en dat het daaruit twee keer scoorde.

Tot slot zei Refaelov dat hij een gelijkspel een fair resultaat vond tegen Eupen en dat ze zich in eigen huis zeker moeten kunnen kwalificeren voor de bekerfinale. Het zou voor het eerst sinds 2015 zijn dat Anderlecht opnieuw een bekerfinale speelt. Toen verloor het van Club Brugge na een winnende treffer van ... Lior Refealov.