Lingard dropt bommetje bij United: 'Club adviseerde dat, ik ben een professional'

Lingard dropt bommetje bij United: 'Club adviseerde dat, ik ben een professional'

03-02-2022 23:55

Jesse Lingard bijt van zich af na zijn mislukte transfer naar Newcastle United op Deadline Day. De Manchester United-speler kreeg vervolgens vrijaf van zijn club en manager Ralf Rangnick, maar daar zit hij zelf helemaal niet op te wachten.

Newcastle wilde Lingard op de slotdag van de winterse transfermarkt graag overnemen van United, maar The Mancunians besloten een mogelijke deal te annuleren. Dit tot ongenoegen van Lingard, die de overstap graag had gemaakt omdat hij bij United nauwelijks een rol speelt.

Donderdag werd bekend dat Lingard een aantal dagen vrijaf heeft gekregen na alle perikelen op Deadline Day. Rangnick gaf op een persconferentie aan dat Lingard hier zelf om had gevraagd, maar dat is volgens de middenvelder absoluut niet het geval. 'De club adviseerde me om vrijaf te nemen vanwege persoonlijke redenen', laat Lingard weten op Twitter. 'Ik ben gefocust en ik zal altijd professioneel zijn wanneer er wat van me gevraagd wordt, ik zal 100 procent geven.'

Rangnick gaf op de persconferentie aan dat hij verwacht dat Lingard aanstaande maandag weer aansluit bij de selectie. Hij mist de FA Cup-wedstrijd tegen Middlesbrough van vrijdag.