VAR helpt Anderlecht in Eupen, late gelijkmaker door bizarre strafschop

03-02-2022 22:38 Laatste update: 22:48
148

De heenmatch in de halve finales tussen KAS Eupen en RSC Anderlecht is geëindigd op een 2-2 gelijkspel. In de absolute slotfase zette Lior Refaelov de eindstand op het bord via een strafschop. De penalty was eerst een vrije trap, maar na ingrijpen van de VAR ging de bal toch op de stip.

Ons verslag stond klaar. Daarin klonk het dat Anderlecht in de hoek zat waar de klappen vielen, want het verloor voor de derde keer op rij. Maar dat was zonder de VAR gerekend. In de extra tijd van de tweede helft was er een duidelijke fout op Refaelov. De scheidsrechter floot een vrije trap. Vlak voor Gomez die wilde trappen, hoorde de ref iets in zijn oor en wees een seconde later naar de stip. De overtreding was volgens de leiding op de lijn van de rechthoek en daardoor oordeelde men dat het een strafschop was. Een fase waar nog veel over zal gepraat worden. Refaelov bedankte en zette de eindstand op het bord.

Terug naar het begin van de match. Na nederlagen tegen Cercle Brugge en Union wilde Anderlecht weer de rug rechten in de Oostkantons. Via een strafschop van Refaelov kwamen de bezoekers op voorsprong, maar rusten deden we met een 1-1 stand. Ook Eupen kreeg immers een strafschop. Prevljak zette deze om. Over de tweede helft voor de laatste fase kunnen we kort zijn. Anderlecht was onvoldoende en Eupen leek dankzij een knap doelpunt van Peeters met de zege aan de haal te gaan. In een slotoffensief kreeg Anderlecht weinig kansen, maar veel corners en uiteindelijk een strafschop waar de 2-2 uit volgde.

Terugmatch
Op 4 maart staat de terugmatch in Brussel op het programma. De uiteindelijk winnaar mag zich opmaken voor de finale van de Beker van België. In de eindstrijd wacht Club Brugge of KAA Gent. Blauw-Zwart won haar heenmatch in de Ghelamco Arena met 0-1 dankzij een doelpunt van Charles De Ketelaere.