Als je ziet tegen wie Anderlecht uitkwam, lijkt het of topclubs beschermd worden

"Als je ziet tegen wie Anderlecht uitkwam, lijkt het of topclubs beschermd worden"

03-02-2022 09:00
62

Guillaume Gillet maakte onlangs een transfer naar Waasland-Beveren en zit op z'n 37ste aan het einde van zijn voetbalcarrière. In een interview met Het Nieuwsblad blikt hij onder andere terug op zijn bekertriomf met RSC Anderlecht in 2008.

Ondertussen bijna veertien jaar geleden scoorde Gillet het winnende doelpunt in de bekerfinale voor Anderlecht. Paars-Wit versloeg toen Gent met 3-2 en dat blijft tot op heden de laatste bekerwinst voor de Brusselaars. De Beker van België heeft volgens Gillet veel charme verloren. Hij refereerde naar Frankrijk, waar vierde- of vijfdeklassers dikwijls ver geraken in de beker. 

"Ik heb soms het gevoel dat topclubs hier worden beschermd", zei Gillet. "Kijk tegen wie Anderlecht dit jaar al uitkwam", daarmee wees Gillet naar het bekerparcours dat zijn ex-club dit jaar aflegde. Met RAAL La Louvière, RFC Seraing, KV Kortrijk en nu Eupen kwam Anderlecht nog geen enkele topploeg tegen in de beker.

Donderdag speelt Paars-Wit in Eupen de heenwedstrijd van de halve finale. Na een nul op zes in de competitie (tegen Cercle Brugge en Union) zullen Kompany en co gebrand zijn op een overwinning am Kehrweg. Club Brugge won haar heenwedstrijd met 0-1 op het veld van KAA Gent.