Vanhaezebrouck: We verdienen niet te verliezen, we verdienen zelfs te winnen

Vanhaezebrouck: "We verdienen niet te verliezen, we verdienen zelfs te winnen"

03-02-2022 08:15
25

Een 0-1 nederlaag tegen Club Brugge was woensdag het verdict voor Hein Vanhaezebrouck en zijn KAA Gent. Na de wedstrijd stond de trainer van Gent de pers te woord en liet stak ontgoocheling niet weg.

"We verdienen niet te verliezen, we verdienen zelfs te winnen", begon Vanhaezebrouck. Hij stelde dat het woensdag tegen Club Brugge hetzelfde verhaal was als de voorbije weken. "Je creëert kansen maar maakt ze niet af en je geeft onnodige doelpunten weg."

In de eerste helft vond Vanhaezebrouck Gent en Club Brugge minsten even goed, dat in tegenstelling tot zijn collega van Blauw-Zwart. Schreuder vond Gent namelijk beter in de eerste helft. Vanhaezebrouck zag dat zijn ploeg een paar goede mogelijkheden niet goed uitspeelde en soms het geluk miste aan Gentse kant.

"In de tweede helft waren we gevaarlijker, behalve de laatste 25 minuten, dan was het over", zei de trainer van Gent. "Nadat we wisselden, hebben we geen enkele kans meer gecreëerd, nul hé", benadrukte Vanhaezebrouck.

Ook over wat er gebeurde tijdens die wissels was Vanhaezebrouck ontgoocheld. "Bij de wissels was er boegeroep van onze eigen fans, dat vind ik jammer."
Op 2 maart kan KAA Gent de 0-1 nederlaag alsnog proberen uitwissen en in Jan Breydel een ticket proberen boeken voor de bekerfinale.