Kompany over Refaelov: Dat het nu even niet lukt, is geen reden tot paniek

Kompany over Refaelov: "Dat het nu even niet lukt, is geen reden tot paniek"

03-02-2022 07:45
9

Eind vorig jaar maakte Vincent Kompany opnieuw een basisspeler van Lior Refaelov en de Israëliiër bedankte toen met zeven goals en een assist. In 2022 heeft Refaelov nog geen voet in een paars-wit doelpunt. Kompany gaf aan dat er geen reden is tot paniek, zo schreef Het Laatste Nieuws

Dat Anderlecht haar goede vorm van eind 2022 niet doortrekt, is te zien aan de vier op twaalf van de afgelopen weken en het schaarse aantal doelkansen dat de Brusselaars nog creëerden in de laatste twee wedstrijden. De vormdip van Lior Refaelov kan daar een verklaring voor zijn.

''Dat dat nu even niet lukt, is geen reden tot paniek", zei Kompany ''Al zeker niet voor Lior zelf. Hij is een superprof en weet perfect waartoe hij in staat is." Kompany liet optekenen dat het niet enkel om Refaelov moet draaien. "Het is een kwestie van momenten en de groep moet elkaar daarin aflossen", aldus Kompany. "Het gevaar kómt bij ons ook van alle kanten. Alleen zijn we de voorbije matchen iets minder efficiënt geweest."

Vincent Kompany maakt zich echter geen zorgen. "We zijn allemaal maar mensen. Lior ook", suste Kompany. Nadat het sportief wat minder draait bij Refaelov botste hij tijdens de Brusselse derby tegen Union ook met ploeggenoot Wesley Hoedt. ''Zulke discussies zijn net broodnodig bij ons", zei Kompany. Hij voegde eraan toe dat het in de clubcultuur zit om de zaken meteen te benoemen, zolang je de volgende dag maar weer voor elkaar knokt.