Rangers druipt af in Old Firm: Celtic koploper na overtuigende overwinning

02-02-2022 23:00

Rangers FC heeft een heel pijnlijke nederlaag geleden. In de Old Firm Derby moest de ploeg van van Giovanni van Bronckhorst zijn meerdere erkennen in aartsrivaal Celtic, dat met ruime 3-0 cijfers won. Daardoor is Rangers de koppositie kwijt in Schotland.

Tot de wedstrijd tegen Celtic, had Van Bronckhorst nog geen wedstrijd verloren met Rangers. Toch ging het in de laatste weken al wat minder: er werd in elf dagen tijd puntenverlies geleden tegen Aberdeen (1-1) en Ross County (3-3). Celtic won zijn vier voorgaande wedstrijden juist, waardoor de thuisploeg bij een overwinning over Rangers heen zou gaan.

Na vijf minuten ging het al mis voor Van Bronckhorst en consorten: Reo Hatate maakte toen de 1-0, nadat de bal uit een corner voor zijn voeten terecht kwam. Na de vroege klap deed Rangers niet onder voor Celtic, al wisten de bezoekers zich niet te onderscheiden.

Vlak voor rust ging het echter volledig mis voor Rangers. Eerst maakte Hatate zijn tweede treffer van de avond, na een fraai afstandsschot in de korte hoek. Nog geen twee minuten later was het weer raak, toen Liel Abada in alle vrijheid de bal in het doel kon werken. Zo stond het bij rust 3-0 en leek de wedstrijd al gespeeld.

Na rust deed Rangers nog een aantal pogingen om de achterstand te verkleinen, maar dat lukte niet: het bleef 3-0. Daardoor is Celtic de nieuwe koploper van Schotland.