Manchester United-legende sprak Van de Beek toe: Lampard doorslaggevend

Manchester United-legende sprak Van de Beek toe: "Lampard doorslaggevend"

02-02-2022 19:30

Donny van de Beek heeft advies over zijn opties ingewonnen bij Rio Ferdinand, onthult laatstgenoemde. De voormalig verdediger van Manchester United denkt dat de Nederlander er goed aan heeft gedaan tijdelijk naar Everton te vertrekken. 

"Ik heb met hem gesproken over de deal", vertelt Ferdinand in de FIVE-podcast. "Frank Lampard speelde natuurlijk een belangrijke rol, maar ook Patrick Vieira lag op koers om hem te halen, omdat hij voor beiden respect heeft." Vieira is de manager van Crystal Palace en die club streed lange tijd met Everton om de handtekening van Van de Beek.

Om praktische redenen vindt Ferdinand de stap naar Everton logisch. "Hij kan nu thuis blijven wonen in Manchester en hoeft nu zijn vriendin zwanger is dus niet te verhuizen. Ik denk dat die factor ook een rol heeft gespeeld."

De United-legende denkt dat The Toffees het beste uit Van de Beek kunnen halen, wanneer hij hoog op het veld wordt geposteerd. "Ze moeten hem de vrijheid geven om aan te vallen en in de zestien te komen. Everton moet hem gebruiken als hoe Ajax dat deed. Daar had hij een vrije rol", aldus Ferdinand, die vertrouwen heeft dat Lampard dat zal doen. "Hij heeft in zijn korte tijd als manager zijn ploegen altijd laten spelen in een formatie waarin Van de Beek zou kunnen floreren."