Eto'o zorgt voor opschudding tijdens Afrika Cup: 'Een heel slecht bericht'

Eto'o zorgt voor opschudding tijdens Afrika Cup: 'Een heel slecht bericht'

02-02-2022 19:00
1

Samuel Eto'o heeft zich niet populair gemaakt buiten Kameroen. De president van de voetbalbond van het land hield in aanloop naar de clash tegen Egypte een speech, die niet bij iedereen in goede aarde viel.

De Afrika Cup nadert het einde en met gastland Kameroen tegen Egypte staat er een prachtig affiche op het programma in de halve finales. In de kleedkamer na de gewonnen kwartfinale tegen Gambia (0-2) blikte Eto'o op merkwaardige wijze vooruit op de kraker tegen Egypte. "Bereid je voor, want dit wordt oorlog. Dat is hoe je moet spelen, alsof het een oorlog is."

Deze uitspraken zijn tegen het zere been van Egypte-bondcoach Carlos Queiroz. "Een vreselijk ongelukkige uitspraak. Een heel slecht bericht aan de mensen in Kameroen", foetert hij in gesprek met de Afrikaanse voetbalbond. "Deze oorlogsverklaring geeft aan dat hij niks heeft geleerd, toen hij actief was in het professioneel voetbal", gaat de bondscoach verder. 

Queiroz wijst op het feit dat er eerder tijdens de Afrika Cup acht mensen om het leven kwamen na een stadionbestorming. De term 'oorlog' valt dan ook helemaal verkeerd. "Voetbal gaat niet over oorlog. Het gaat om feestvieren, genot en blijdschap. Hij vergeet dat er nog maar een paar dagen geleden acht mensen zijn gestorven."

Kameroen en Egypte nemen het donderdagavond tegen elkaar op. De winnaar plaatst zich voor de finale en zal spelen tegen Burkina Faso of Senegal.