Update: Barça bevestigt Europa League-besluit en deelt slecht nieuws

Update: Barça bevestigt Europa League-besluit en deelt slecht nieuws

02-02-2022 16:11 Laatste update: 18:45
2

FC Barcelona gaat Dani Alves niet inschrijven voor de Europa League, melden Spaanse media. De Catalanen kunnen niet al hun nieuwe spelers mee laten doen in het tweede Europese toernooi en Alves is het kind van de rekening.

Volgens de UEFA-richtlijnen mogen clubs in de winter drie extra spelers inschrijven voor de Europa League. Met Alves, Ferran Torres, Adama Traoré en Pierre-Emerick Aubameyang haalde Barça vier aanwinsten in huis na de zomertransferwindow. Barcelona mag één nieuweling dus niet mee laten doen in de Europa League.

AS en Sport weten dat de technische staf van de club heeft besloten dat Alves buiten de boot valt. Voor Barcelona was het belangrijk om de aanval te versterken, waardoor Torres, Traoré en Aubameyang wel worden ingeschreven.

Alves zou woensdagmiddag op de hoogte zijn gesteld van het besluit. De Braziliaan moet nu alle Barça-wedstrijden in Europa van dit seizoen vanaf de tribune volgen. In de binnenlandse competities mag Alves wél zijn opwachting maken namens de nummer vijf van Spanje.

Update: Dani Alves is definitief buiten de boot gevallen, maakt Barcelona bekend via de officiële kanalen. De Catalanen hebben de 32-koppige selectie voor de knock-out-fase van de Europa League samengesteld en de Braziliaan maakt daar geen onderdeel van uit. Aanwinsten Torres, Traoré en Aubameyang zijn daarmee gerustgesteld: het drietal is voor Xavi Hernández inzetbaar op 17 en 24 februari tegen SSC Napoli.