Hoedt en Refaelov neus aan neus, maar Kompany niet ongerust: Net onze cultuur

Hoedt en Refaelov neus aan neus, maar Kompany niet ongerust: "Net onze cultuur"

02-02-2022 15:44
13

RSC Anderlecht heeft er een treurige week opzitten. Zowel tegen Cercle Brugge (0-2) als in de stadsderby bij Union Saint-Gilloise (1-0) kon de recordkampioen zelden een vuist maken. Het dreef Wesley Hoedt en Lior Refaelov zelfs tot een verbeten confrontatie. Vincent Kompany heeft dat brandje inmiddels weten blussen.

Na afloop van de ontgoochelende partij bij Union stonden de woedende Hoedt en Refaelov neus aan neus. Het toont op zijn minst aan dat er flink wat spanning heerst binnen Anderlecht. Op zijn perspraatje in aanloop naar het bekerduel met KAS Eupen suste Kompany de gemoederen. "Rafa en Wes zijn leiders. Dat zij de boel op scherp zetten, is niet per se slecht", kan hij wel wat haantjesgedrag verdragen.

Bovendien heeft Kompany liever dat frustraties zo snel mogelijk op tafel komen te liggen. "Het zit net in onze cultuur om de zaken meteen te benoemen", klinkt het. Dat Hendrik Van Crombrugge er als eerste tussenkwam om de twee kemphanen uit elkaar te halen, stemt Kompany tot tevredenheid. De voorbije dagen heeft hij op training alvast een groep gezien die er vol voor wil gaan. "Daarom geloof ik dat we hieruit progressie zullen boeken. We hebben zin om te tonen waartoe we in staat zijn", besluit Kompany.