Niet Nielsen, Undav of Vanzeir, maar andere Unionist bracht Anderlecht kopzorgen

Niet Nielsen, Undav of Vanzeir, maar andere Unionist bracht Anderlecht kopzorgen

02-02-2022 15:22
2

Union Saint-Gilloise is ook begin 2022 de ploeg van de hoofdstad. Nadat het in de zomer al (toen nog verrassend) de derby met RSC Anderlecht naar zich toe trok in het Lotto Park, herhaalde de koploper dat kunstje op eigen bodem. Een ietwat onverwachte naam kroonde zich tot de uitblinker: Thierry Lazare Amani.

Normaal gezien duiken vooral de namen van usual suspects Casper Nielsen, Deniz Undav en Dante Vanzeir op wanneer de glansprestaties van Union aan bod komen. De laatste weken heeft echter Lazare zich in de harten van de (neutrale) fans gevoetbald. Tegen Anderlecht waren zijn cijfers ronduit geweldig, met een passpercentage van 84 en ook nog eens 75 procent geslaagde tackles.

Zijn recente hoogvorm is best opmerkelijk, want voor de winterstop mocht Lazare amper één keer aan de aftrap verschijnen in de Jupiler Pro League. In deze januarimaand zette Felice Mazzu hem daarentegen al elke van de vier keer in de basiself. Lazare is uiteraard geen onbeschreven blad in ons land, aangezien hij sinds 2016 zijn brood in ons land verdient. Dat deed de Ivoriaan in eerste instantie bij KAS Eupen en vervolgens in dienst van Sporting Charleroi. 

Ook in voetbalpodcast 90 minutes was de ontwikkeling van Lazare een kort gespreksonderwerp. Filip Joos ziet vooral een metamorfose in zijn spelstijl. Terwijl de middenvelder voordien overkwam als een 'fladderaar', dixit Joos, toont hij nu ook zijn werkethiek en de onverzettelijkheid om ballen te heroveren. Die ingesteldheid past natuurlijk uitstekend bij de voetbalfilosofie van Mazzu.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie