Discussie gesloten voor Kompany: Raman heeft zich geëxcuseerd en was messcherp

Discussie gesloten voor Kompany: "Raman heeft zich geëxcuseerd en was messcherp"

02-02-2022 14:33
19

De nul op zes tegen Cercle Brugge (0-2) en Union Saint-Gilloise (1-0) heeft diepe wonden geslagen bij RSC Anderlecht. Na afloop van de Brusselse derby zette Benito Raman de boel nog wat meer op scherp door openlijk te klagen over een gebrek aan speelminuten. Inmiddels heeft trainer Vincent Kompany een gesprek gehad met zijn aanvaller en lijken de plooien weer gladgestreken.

Meteen na het laatste fluitsignaal in het Dudenpark nam Raman geen blad voor de mond. Hij vond het naar eigen zeggen onaanvaardbaar dat hij zo vaak op de bank moet starten en dreigde tussen de regels door zelfs met een winters vertrek. Kompany had die woorden uiteraard ook gehoord en wilde de onrust zo snel mogelijk de kop indrukken. "We waren zelfs nog niet in Neerpede", beweerde de coach op zijn persconferentie in aanloop naar de halve finale in de Croky Cup, tegen KAS Eupen.

"Ik sta heel kort op dat soort zaken", gaat Kompany verder. In een gesprek met Raman legde hij vervolgens uit "waarom dat interview geen goed idee was". Diens reactie kon Kompany zeker smaken. "Benito heeft zich geëxcuseerd en was messcherp op training", klonk het. Als beste bewijs behoort Raman gewoon tot de wedstrijdselectie tegen De Panda's. "Zonder Benito zouden we zwakker zijn dan met hem", kon er nog een complimentje van af.