Priske krijgt kristalheldere tip: Ik zou altijd kiezen voor profiel van Samatta

Priske krijgt kristalheldere tip: "Ik zou altijd kiezen voor profiel van Samatta"

02-02-2022 14:00

Hoewel Michael Frey met achttien rozen de ontegensprekelijke topschutter van Royal Antwerp FC is (en bij uitbreiding van de gehele Jupiler Pro League), is niet iedereen overtuigd van zijn kwaliteiten. Technisch durft het er al wel eens onhandig uit te zien. Als het van Cisse Severeyns afhangt, stelt Brian Priske zijn vertrouwen beter in Ally Samatta.

Door de indrukwekkende doelpuntenstroom bij Frey veroordeelt Brian Priske zijn andere aanvaller vaak tot een invallersstatuut. Geen onbegrijpelijke keuze, maar toch eentje die te herzien valt, wat Severeyns betreft alvast. "Ik zou altijd kiezen voor het profiel van Samatta", windt de gewezen spits van Antwerp er geen doekjes om bij Het Laatste Nieuws. Zijn reden daarvoor valt best opvallend te noemen. "Ik vind hem eigenlijk meer een 'goalenmaker' dan Frey", klinkt het. Nochtans vond Samatta nog maar drie keer de netten in toch ook al ruim 800 speelminuten in de Jupiler Pro League.

Severeyns geeft toe dat Frey eigenlijk "weinig te verwijten valt": een harde werker, die steeds de juiste mentaliteit toont en geregeld zijn doelpuntje meepikt. Ook hij struikelt echter over het technische aspect. "Hij is niet de meest verfijnde voetballer die er rondloopt bij Antwerp", drukt hij het nog enigszins eufemistisch uit. Mocht Severeyns de opstelling maken, zou het dus mét Samatta zijn en zonder Frey.