Genk koos voor vertrek van Ugbo: Toonde geen drive om te slagen

Genk koos voor vertrek van Ugbo: "Toonde geen drive om te slagen"

01-02-2022 22:20
15

Geen Iké Ugbo meer bij KRC Genk dit seizoen. De aanvaller werd afgelopen zomer overgenomen van Chelsea, maar brak niet door bij de Limburgers. Hij koos voor een uitleenbeurt aan Troyes. Head of Football Dimitri De Condé legt uit hoe dat komt.

Bij Genk geloofde men bijzonder fel in Ugbo en moest hij bij een vertrek van Paul Onuachu de Nigeriaan vervangen. De boomlange spits vertrok echter niet. "Iké had het heel moeilijk met het feit dat Onuachu niet vertrokken is in de zomer", geeft De Condé aan bij Het Laatste Nieuws.

Het was een klap die Ugbo niet meer te boven kwam. Voor Genk ook het bewijs om hem te laten gaan. "Bij een club op dit niveau zijn er minstens twee sterke spitsen, Iké heeft bij ons op geen enkel moment de drive getoond om te willen slagen. Er mocht iets meer peper in zitten bij hem, dat misten we", klinkt het.

Nu heeft Genk geen echte back-up meer voor Onuachu, maar de Limburgers geloven nog in twee jongens die hem dit seizoen kunnen aflossen: Joseph Paintsil en Andras Németh. "Daarmee hebben we twee jongens achter Paul die er wél voor willen gaan. En als Feyenoord de optie van Cyriel Desser (4 miljoen, red) niet licht, dan is hij hier volgend seizoen opnieuw meer dan welkom", besluit De Condé.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s