'Govea krijgt een nieuwe kans bij Zulte Waregem na vier maanden B-kern'

'Govea krijgt een nieuwe kans bij Zulte Waregem na vier maanden B-kern'

01-02-2022 15:45

Omar Govea zit al vier maanden in de B-kern, maar de speler mag weer aansluiten bij de A-kern van Zulte Waregem, dat laat Het Nieuwsblad weten.

Zulte Waregem trok op tranferdeadelineday geen nieuwe namen aan, maar verwelkomde op training wel weer een oude bekende. Govea werd om disciplinaire redenen naar de B-kern gestuurd en mocht vertrekken, maar krijgt nu alsnog een nieuwe kans.

Govea vond geen nieuwe club en de Mexicaan ging opnieuw rond de tafel zitten met Essevee. De middenvelder moest aan Zulte bewijzen dat hij gemotiveerd was en fysiek in orde was. Govea liet dan ook fysieke testen af en die waren naar verluidt zeer goed, beter dan in de voorbereiding.

Na overleg met de staf werd besloten om Govea een nieuwe kans te geven. “Timmy en ik staan voor open communicatie en hebben alles goed doorgesproken met Omar, die zelf ook heel duidelijk en correct was. Het was een zeer goed gesprek, waardoor we uiteindelijk beslist hebben om hem een nieuwe kans te geven. Hij staat nog bij ons op de loonlijst, dus kunnen we evengoed gebruik maken van zijn kwaliteiten”, aldus de Fauw.