'Nieuwe club van Löw is bekend: wereldkampioen van 2014 naar Turkije'

'Nieuwe club van Löw is bekend: wereldkampioen van 2014 naar Turkije'

01-02-2022 14:04
4

Joachim Löw lijkt weer aan de slag te gaan. Fenerbahçe heeft de voormalige bondscoach van Duitsland, die zijn land in 2014 naar de wereldtitel leidde, aangesteld voor volgend seizoen, melden Turkse media.

Löw was vijftien jaar bondscoach van Duitsland en besloot al voor het mislukte EK, waarop Die Mannschaft in de achtste finale werd uitgeschakeld door Frankrijk, te stoppen. Na een sabbatical is hij weer klaar voor een nieuwe uitdaging. Die lijkt hij gevonden te hebben bij Fenerbahçe.

Volgens Turkse media heeft Löw deze week zijn jawoord gegeven aan clubpresident Ali Koç, met wie hij al maanden in contact staat. De 61-jarige Duitser tekent voor drie seizoenen, stapt na dit seizoen in en vertrouwt de trainersstoel tot die tijd toe aan Ismail Kartal.

Löw was in 1998 en 1999 al eens trainer van Fenerbahçe. Zijn keuze voor de Turkse topclub betekent ook een weerzien met Mesut Özil. De 92-voudig international beëindigde in 2018 zijn interlandcarrière. Eén van de redenen was zijn moeizame relatie met Löw.