OFFICIEEL: Everton doet nog zaken met Tottenham: Alli wordt binnengehaald

OFFICIEEL: Everton doet nog zaken met Tottenham: Alli wordt binnengehaald

01-02-2022 07:47
2

Everton heeft Dele Alli een dik uur na het verstrijken van de transferdeadline gepresenteerd. De Engelse middenvelder (25) komt over van Tottenham Hotspur, waar hij uit de gratie was geraakt.

Alli is na Donny van de Beek de tweede Deadline Day-versterking van Everton. De twee middenvelders komen waarschijnlijk in aanmerking voor dezelfde rol onder de nieuwe manager Frank Lampard. Van de Beek is gehuurd van Manchester United, Alli is gekocht van Tottenham.

Everton heeft Alli voor tweeënhalf jaar gecontracteerd, tot de zomer van 2024. Pas als de 37-voudig international van Engeland twintig wedstrijden heeft gespeeld, betalen The Toffees een transfersom (twaalf miljoen euro). Het totale bedrag kan naar verluidt oplopen tot maximaal 35 à 40 miljoen.

Bij Spurs zat Alli op een dood spoor. De middenvelder beleefde jaren geleden een spectaculaire doorbraak in Noord-Londen, maar zakte ver weg. Hij was in 269 wedstrijden goed voor 67 goals en 61 assists. Everton is de nummer zestien van de Premier League en verkeert in degradatienood.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s