OFFICIEEL: Club Brugge laat topaankoop Sowah naar AZ gaan

OFFICIEEL: Club Brugge laat topaankoop Sowah naar AZ gaan

01-02-2022 00:18
15

Club Brugge haalde deze zomer met de grote trom Kamal Sowah binnen. De topaankoop vertrekt nu alwaar via de achterdeur. Sowah maakt op huurbasis het seizoen af in Nederland bij AZ Alkmaar

Met de komst van de Ghanese aanvaller (23) speelt AZ - nota bene na het verstrijken van de transferdeadline - in op het vertrek van Albert Gudmundsson, die voor ruim één miljoen euro vertrokken is naar Genoa. AZ huurt hem voor de rest van het seizoen van Club Brugge en heeft geen optie tot koop.

Sowah speelde eerder voor de Right to Dream Academy uit zijn geboorteland Ghana, werd in 2018 opgepikt door Leicester City en promoveerde met OH Leuven naar de Jupiler Pro League. Afgelopen zomer nam Club Brugge hem voor een recordbedrag van negen miljoen over van Leicester. Hij speelde er zeventien wedstrijden, waaronder vijf in de Champions League.

"Ik zie AZ als de perfecte stap voor mij", reageert Sowah, die zichzelf omschrijft als een 'beweeglijke speler', op de officiële website van de Alkmaarders. "De club heeft een goede eerste indruk gemaakt en de ambitie spreekt mij aan. Ik zie mezelf als buitenspeler, maar kan op meerdere posities uit de voeten."

AZ-directeur Max Huiberts is blij met Sowah. "We hebben zorgvuldig gekeken naar een aanvallende versterking. Kamal past in het profiel zoals we voor ogen hadden, met zijn snelheid en diepgang. Bovendien is hij op meerdere posities inzetbaar."