Sparta doet zaken met SS Lazio en huurt 23-voudig Deens international

Sparta doet zaken met SS Lazio en huurt 23-voudig Deens international

31-01-2022 23:58

Sparta Rotterdam heeft zich versterkt met Riza Durmisi. De 28-jarige linksback wordt op huurbasis overgenomen van SS Lazio. Sparta lijkt geen optie tot koop bedongen te hebben.

De Kasteelclub maakt de transfer maandagavond via de officiële kanalen bekend. Durmisi is een 23-voudig international van Denemarken. "We zijn onder de indruk van de mogelijkheden die Riza Durmisi heeft om Sparta te helpen met het bereiken van de doelstelling om ons te handhaven", vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp.

"We hebben uit alle testen gezien dat hij fit is en ook bij ons bezoek aan de trainingen van Lazio Roma is dat bevestigd. Het is nu eenmaal een feit dat we te weinig tijd hebben om nog te werken aan wedstrijdritme, maar in ons reparatiewerk kan hij een belangrijke rol hebben tot aan het einde van het seizoen. Met zijn jarenlange ervaring op hoog niveau geven we een verdedigende impuls aan ons team", aldus Nijkamp.

Durmisi doorliep de jeugdopleiding van Brondby en vertrok in de zomer van 2016 naar Real Betis. Twee jaar later tekende hij een contract bij Lazio. In zijn periode bij de Italiaanse club werd hij verhuurd aan OGC Nice en Salernitana.