Clement lacht in zijn vuistje: PSG vliegt uit Coupe de France door strafschoppen

31-01-2022 23:55
1

Op Deadline Day heeft Paris Saint-Germain zich de kans op een nieuwe treble ontnomen. Strafschoppen moesten de achtste finale van de Coupe de France tussen PSG en Nice beslissen en dat liep fataal af voor de hoofdstedelingen. Stiekem zal Philippe Clement (AS Monaco) daar niet om malen ...

Bij PSG stond Lionel Messi voor het eerst in dit kalenderjaar weer in de basis. De Argentijn had last van de naweeën van een coronabesmetting, maar is inmiddels weer hersteld. In de reguliere speeltijd gebeurde er niet al te veel spectaculairs. PSG had vooral de bal en Nice hield bijna heel de wedstrijd tegen. Dat lukte de bezoekers ook: na negentig minuten stond de brilstand nog op het scorebord. Daardoor moest er een verlenging komen, maar die zorgde ook niet voor uitsluitsel: het bleef 0-0.

Uiteindelijk moesteen strafschoppenreeks er dus voor zorgen dat PSG of Nice door kon gaan naar de kwartfinale van de Franse beker. Messi en Kylian Mbappé schoten de eerste PSG-penalty's raak, maar Leandro Paredes miste daarna. Nice miste vervolgens ook, waardoor het na tien strafschoppen nog steeds gelijk stond. Bij de zesde penalty ging het echter mis voor PSG en Xavi Simons: de invaller legde aan, maar stuitte op doelman Marcin Bułka.

De ervaren Dante wist zijn strafschop wel te benutten, waardoor PSG al uit de Franse beker ligt. De sterrenploeg kan dit seizoen in elk geval niet meer de treble winnen. Nice gaat door naar de kwartfinale. Dat zal Philippe Clement niet ontevreden stemmen. Hij plaatste zich zondag al voor de kwartfinales met AS Monaco en ziet met PSG een erg gevaarlijke concurrent wegvallen met het oog op een eerste lading eremetaal.