OFFICIEEL: Beerschot maakt verder schoon schip, ook Sanyang niet meer welkom

OFFICIEEL: Beerschot maakt verder schoon schip, ook Sanyang niet meer welkom

31-01-2022 23:17 Laatste update: 23:25

K. Beerschot V.A. lijkt de handdoek voor lijfsbehoud al min of meer te werpen. In de sloturen van de wintermercato ligt de focus eerder op uitgaande transfers dan op inkomende. Na Issa Soumaré is Abdoulie Sanyang de volgende die zich niet meer hoeft te melden op het Kiel.

Beerschot laat via haar website weten dat de huurovereenkomst van de vleugelaanvaller is opgezegd. De Gambiaan heeft in totaal anderhalf jaar bij De Ratten gezeten, maar daarin kwam hij slechts tot tien basisplaatsen in de Jupiler Pro League. Vooral als invaller moest Sanyang het verschil proberen maken. Dat lukte slechts zelden. Met één doelpuntje oogt zijn balans ook niet al te fraai.

Nu keert Sanyang terug naar zijn moederclub, Superstars Academy FC in zijn thuisland. Daar voetbalde de flukse linkspoot de voorbije jaren echter nauwelijks. Na een eerdere passage in Israël streek Sanyang midden 2019 neer in onze Eerste Klasse B, bij Lommel SK. Daar maakte hij indruk met zijn dribbels en versnellingen. Beerschot pikte hem op, zonder denderend succes tot gevolg.