Van de Beek geeft eerste interview als Everton-speler: 'Lampard kent mij van Ajax'

Van de Beek geeft eerste interview als Everton-speler: 'Lampard kent mij van Ajax'

31-01-2022 21:10

Frank Lampard heeft Donny van de Beek het beslissende zetje gegeven om te kiezen voor Everton. Dat zegt de 24-jarige middenvelder, die overkomt van Manchester United, op de website van zijn nieuwe club.

De maandag aangestelde Lampard speelde een doorslaggevende rol in de keuze van Van de Beek voor Everton. "Het was een heel positief gesprek. We hebben dezelfde ideeën over voetbal. Hij heeft veel invloed gehad op mijn beslissing", laat de oud-Ajacied weten.

"Ik speelde tegen hem toen ik bij Ajax zat en hij manager van Chelsea was, dus hij kent mij als speler. Hij denkt dat ik de kwaliteiten heb die het team verder kunnen helpen. Ik kan veel van hem leren, omdat hij ongeveer hetzelfde type was: een middenvelder die veel goals maakt."

"Ik wil mezelf verbeteren bij Everton", vervolgt Van de Beek, die de rest van het seizoen op Goodison Park speelt. "Er zijn altijd dingen die beter kunnen en daar werk ik elke dag hard aan. Nu moet ik mijn kwaliteiten, mijn sterke punten, laten zien aan de mensen in Engeland, maar vooral aan de supporters van Everton."

Van de Beek moet de eerstvolgende wedstrijd van Everton - zaterdag in de FA Cup tegen Brentford - nog laten schieten, maar is speelklaar voor het Premier League-duel met Newcastle United (volgende week dinsdag). "Ik ben fit, train voor mezelf en trainde veel bij Manchester United."