OFFICIEEL: Van de Beek heeft huurtransfer te pakken en verkast naar Everton

OFFICIEEL: Van de Beek heeft huurtransfer te pakken en verkast naar Everton

31-01-2022 20:04

Donny van de Beek laat Old Trafford tijdelijk achter zich en maakt het seizoen af bij Everton. The Toffees hebben vlak voor de transferdeadline de deal met Manchester United beklonken.

Van de Beek kwam onder Ole Gunnar Solskjaer al nauwelijks aan spelen toe en besloot verder te kijken, nadat zijn perspectieven onder de nieuwe manager Ralf Rangnick niet verbeterden. Het Londense Crystal Palace leek op pole position te liggen, maar Van de Beek heeft gekozen voor het relatief nabijgelegen Everton. De aanstaande vader blijft in het noordwesten van Engeland voetballen en wordt tot het einde van het seizoen gehuurd door de tweede club van Liverpool.

"Ik kan eindelijk zeggen dat ik speler van Everton ben", reageert Van de Beek op de website van zijn nieuwe club. "Ik ben erg blij en kan niet wachten om het team te helpen. Ik vind Everton een geweldige club. De spelers hier zijn echt goed. Ik ben gekomen, omdat ik het team beter wil maken. Ik kan scoren en assists geven, maar als middenvelder moet je ook verdedigen en dat kan ik ook."

Dit seizoen stond Van de Beek, ondanks bemoedigende woorden van Rangnick, pas vier keer in de basis bij Manchester United. In de Premier League mocht hij vooralsnog alleen maar invallen. Bij Everton gaat hij werken met Frank Lampard, wiens aanstelling eerder op de maandag werd bevestigd. Afgelopen zomer was Van de Beek al in beeld op Goodison Park. Manchester United ging toen voor de transfer liggen.

Van de Beek wilde al langer vertrekken om aan spelen toe te komen. De middenvelder hoopt zich onder meer in de kijker te spelen bij Oranje-bondscoach Louis van Gaal, nu het WK voor de deur staat. United betaalde in de zomer van 2020 nog veertig miljoen euro aan Ajax voor Van de Beek. Een verkoop was opnieuw geen optie voor The Mancunians. Vanaf komende zomer lonkt een nieuwe kans onder een nieuwe manager.