OFFICIEEL: Tottenham neemt Juventus-duo over voor 65 (!) miljoen euro

OFFICIEEL: Tottenham neemt Juventus-duo over voor 65 (!) miljoen euro

31-01-2022 17:37
4

Rodrigo Bentancur en Dejan Kulusevski verruilen Juventus voor Tottenham Hotspur. De Uruguayaanse controleur wordt per direct overgenomen, terwijl het bij de Zweedse aanvaller om een huurdeal gaat.

Antonio Conte, de manager van Spurs, was al geruime tijd op zoek naar een nieuwe middenvelder en die nood werd alleen maar hoger na het vertrek van Tanguy Ndombele naar Olympique Lyon en het naderende afscheid van Dele Alli. Met Bentancur is de vacature dan toch ingevuld: de Uruguayaan brengt vierenhalf seizoen aan ervaring bij La Vecchia Signora met zich mee.

Daar betaalt Spurs naar verluidt ook voor. Er zou een basisbedrag van negentien miljoen euro met de transfer gemoeid zijn, waar nog zes miljoen aan bonussen bovenop kunnen komen. Dertig procent van de transfersom zal naar Boca Juniors gaan, aangezien die club bij het verkopen van Bentancur aan Juve een doorverkooppercentage had bedongen.

Voor Kulusevski moet wellicht nog meer betaald worden. De Zweedse aanvaller, die gaat concurreren met Steven Bergwijn, wordt in eerste instantie gehuurd. Daarna zal er een verplichte koopoptie van veertig miljoen euro gelicht worden, mits Tottenham de Champions League haalt óf als de Zweed een bepaald aantal wedstrijden speelt.