UPDATE: 'Niet enkel AEK Athene, maar ook twee Engelse clubs denken aan Otasowie'

UPDATE: 'Niet enkel AEK Athene, maar ook twee Engelse clubs denken aan Otasowie'

31-01-2022 17:13 Laatste update: 17:44
1

Club Brugge lijkt in de sloturen van de wintermercato vooral uitgaand nog enkele dossiers te willen afwerken. Misschien hoort dat van Owen Otasowie daar wel bij. De Amerikaanse middenvelder komt niet in het stuk voor op Jan Breydel. AEK Athene zou een helpende hand reiken.

De Griekse journalist Georgios Sideridis laat een ballonnetje op over mogelijke gesprekken tussen Club en AEK. Die laatste club communiceerde onlangs nochtans dat haar transferperiode erop zat, maar volgens Sideridis is dat slechts een rookgordijn. De komende uren zou de Griekse clubleiding nog in gesprek gaan met Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert. 

Het doelwit van die onderhandelingen? De 21-jarige Otasowie. Die nam Club Brugge afgelopen zomer over van Wolverhampton Wanderers. Ondanks vele adelbrieven vanuit de jeugdreeksen wacht Otasowie nog steeds op zijn debuut voor het A-elftal. Eind augustus en begin september mocht hij wel twee keer op de bank plaatsnemen.

AEK Athene zou nu een reddingsboei kunnen toewerpen. De Griekse traditieclub zou Otasowie gedurende zes maanden willen huren, zonder een aankoopoptie. Dat kan Club Brugge mogelijk als muziek in de oren klinken.

Update: Het kanaal van EFL Transfers heeft nog twee andere gegadigden gevonden voor Otasowie. Zowel Sheffield Wednesday als Barnsley FC, actief in respectievelijk de League One en de Championship, toont interesse voor de middenvelder van Club Brugge. Of zij eerder denken aan een definitieve transfer of een huurovereenkomst, is niet meteen duidelijk.