OFFICIEEL: Voormalig Club Brugge-target Wind tekent bij VfL Wolfsburg

OFFICIEEL: Voormalig Club Brugge-target Wind tekent bij VfL Wolfsburg

31-01-2022 12:47

VfL Wolfsburg heeft zich alvast voorbereid op een vertrek van Wout Weghorst. De Nederlandse spits staat op het punt om bij Burnley te tekenen en dus hebben Die Wölfe twee nieuwe aanvallers naar de Volkswagen Arena gehaald.

De spits die Weghorst zal moeten vervangen, heet Jonas Wind, die in het verleden nog werd gelinkt aan Club Brugge. De 22-jarige Deen wordt overgenomen van FC Kopenhagen en tekent voor vierenhalf jaar bij Wolfsburg. De lange aanvaller gaat met rugnummer 23 spelen en is blij dat hij de kans in de Bundesliga krijgt. "Dit is een hele grote club en ik ben er heel trots op dat ik daar nu onderdeel van uitmaak", zegt hij op de clubsite. "Ik kijk uit naar alles wat er gaat komen."

Eerder haalde de club van onder andere Lukas Nmecha en Sebastiaan Bornauw ook al Max Kruse terug. De ervaren aanvaller (33) ondergaat maandag nog de medische keuring en zal dan een contract voor anderhalf jaar gaan signeren. Met Kruse en Wind heeft trainer Florian Kohfeldt, die de club na het ontslag van Van Bommel nog niet beter liet spelen, de beschikking over twee spitsen. Weghorst zal hij waarschijnlijk kwijt gaan raken.