VP 11: Revanche bij Club Brugge, Standard overleeft Storm niet

VP 11: Revanche bij Club Brugge, Standard overleeft Storm niet

31-01-2022 13:00 Laatste update: 15:57

De speeldagen volgen mekaar nu snel op. Ook Speeldag 25 is alweer achter de rug. Deze elf spelers sprongen deze keer het meest in het oog. 

Moris laat zich zien
Wie denkt dat Union alleen een spitsenduo is, komt bedrogen uit. Ook doelman Anthony Moris leverde tegen Anderlecht een mooie bijdrage met enkele belangrijke reddingen.

Revanche
Siebe van der Heyden was duidelijk gebrand op een topprestatie tegen zijn ex-ploeg Anderlecht en gaf de aanvallers geen meter ruimte. 

Op de rechterkant was Alessio Castro-Montes een uitblinker bij KAA Gent. Hij kreeg heel wat goede ballen voor, maar de spitsen misten die vakkundig. De linksback is deze keer. Seraing - Eupen had wel héél weinig te bieden, maar Silas Gnaka was een zeldzaam lichtpuntje op de linksachter.

Technisch vernuft
Antwerp speelde niet goed tegen KAA Gent, maar kon wel rekenen op een ingeving van Alhassan Yusuf. Zijn vroege goal was meteen de enige van de match. Standard gaat nog veel plezier van Mathieu Cafaro. De Fransman is erg balvast op het middenveld en kan ook de beslissende passes uitdelen. Zeker een transfer om in het oog te houden.

Bij Club Brugge was Charles De Ketelaere de dirigent. Vrijwel elke aanval ging via hem en hij trapte dan ook de beslissende assist op Dost. Beerschot maakte kennis met Ilias Sebaoui, die een puntje redde met een ijskoud getrapte penalty in de slotfase.

Storm in Luik
Bij KV Mechelen was Nikola Storm niet fit genoeg om te starten, maar zijn invalbeurt mocht gezien worden. Met zijn typische actie haalde hij de drie punten binnen. Hij wordt bijgestaan door Anas Zaroury, die barslecht verdedigen van STVV kon afstraffen voor de winnende treffer van Charleroi.