Union SG zet ook reeks verder tegen topclubs: 'Lopen steeds verder uit'

Union SG zet ook reeks verder tegen topclubs: 'Lopen steeds verder uit'

31-01-2022 10:45
13

Bart Nieuwkoop is zondag met Union Sint-Gillis weer een stap dichter bij de landstitel gekomen. De thuiswedstrijd met Anderlecht werd met 1-0 gewonnen en het gat met nummer twee Club Brugge bedraagt negen punten. Nieuwkoop is niet verrast door het niveau van zijn ploeg.

Voor het eerst sinds 48 jaar speelt Union Sint-Gillis dit seizoen weer op het hoogste niveau. Zonder grote aankopen te hebben gedaan, dendert de ploeg door naar de titel. "Onze spirit op het veld en het teamgevoel, dat showen we week in week uit. We zijn een hecht team, iedereen gaat er voor de volle honderd procent voor. Zo slepen we elkaar er doorheen", legt Nieuwkoop na het duel met Anderlecht uit.

Afhaken is volgens de voormalig Feyenoorder geen optie. Terwijl hij twee maanden geleden nog niets van het predikaat 'kampioenskandidaat' wilde weten, ziet de wereld er momenteel anders uit. "We zijn door de goede resultaten alleen maar verder uitgelopen. We staan er echt heel goed voor." Na afloop van de competitie worden in de Jupiler Pro League de punten gehalveerd en volgen de play-offs. In dat kader is het goed dat Union resultaat haalt tegen Anderlecht en Club Brugge vorige week (2-2). 

"Absoluut", is Nieuwkoop stellig. "Voor de winterstop hebben we tegen de grote jongens te weinig punten gehaald, verloren we thuis van Antwerp en Club Brugge. Dat is een leerproces geweest. Nu zie je dat we het in de 'tweede ronde' tegen de topclubs veel beter doen. Dat geeft vertrouwen voor de play-offs."