Kompany geeft Raman lik op stuk: Ik ben trainer van dertig spelers, geen elf

Kompany geeft Raman lik op stuk: "Ik ben trainer van dertig spelers, geen elf"

30-01-2022 22:01
8

Voor de tweede keer dit seizoen heeft RSC Anderlecht haar tanden stuk gebeten op Union Saint-Gilloise. De 1-0-nederlaag bij de koploper is hard aangekomen bij de recordkampioen. Zo spuwde een gefrustreerde Benito Raman zijn gal over zijn bankzittersstatuut. Die kritiek maakt echter weinig indruk op Vincent Kompany.

De trainer van Anderlecht kreeg op zijn persconferentie een vraag over de uitspraken van Raman. Die liet zich ontvallen dat hij het "onacceptabel" vindt om week in week uit op de bank te moeten starten. "Die discussie kent geen einde, als je snapt wat ik bedoel", tekende Sporza op. "Ik ben trainer van dertig spelers en niet van elf."

Bovendien zijn niet enkel de basiself van waarde voor Kompany. "We mogen niet vergeten dat we een ploeg zijn die succesvol is geweest door zijn wissels", benadrukt de trainer. "Dan is het niet abnormaal dat ik Raman en Amuzu inbreng." Raman was in de huidige Jupiler Pro League al goed voor zeven doelpunten. Enkel Lior Refaelov (negen) en Joshua Zirkzee (tien) doen beter bij paars-wit.