DONE DEAL: 'Sparta ontvangt een hoge transfersom van Antwerp'

DONE DEAL: 'Sparta ontvangt een hoge transfersom van Antwerp'

30-01-2022 19:37 Laatste update: 31-01-2022 21:59
16

Emanuel Emegha lijkt vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog te vertrekken bij het Nederlandse Sparta. De achttienjarige spits staat voor een transfer naar Royal Antwerp FC, dat al dicht bij een akkoord met Sparta is.

RTV Rijmond komt zondagavond met het nieuws over Emegha. Technisch directeur Gerard Nijkamp bevestigt de berichtgeving tegenover het regionale medium. "We zitten in de fase waarin het zomaar eens zou kunnen gaan lukken", vertelt hij over een mogelijke transfer van Emegha. "Maar we zijn er nog niet. Meer kan ik op dit moment helaas niet zeggen."

Voor Emegha is een transfer naar Antwerp interessant. Na de komst van Adrián Dalmau is de jeugdinternational zijn basisplek kwijtgeraakt bij Sparta. In Antwerpen krijgt Emegha wel te maken met Michael Frey, die dit seizoen al achttien goals maakte in de Jupiler Pro League. Daarnaast staan spitsen Johannes Eggestein en Ally Samatta ook onder contract bij Antwerp.

Emegha is bezig aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht van Sparta. In de huidige voetbaljaargang scoorde de aanvaller slechts twee keer.

Update: Emegha, de 18-jarige aanvaller van Sparta Rotterdam, is aangekomen op de Bosuil. Het Laatste Nieuws laat weten dat de transfer zo goed als rond is. Emegha moet bij Antwerp de concurrentie aangaan met Frey en Samatta.

Update: De spits zal binnenkort worden voorgesteld bij Antwerp. Het Nieuwsblad weet dat Emegha zijn handtekening heeft gezet onder een contract tot medio 2026 bij de club.

Update: Elk moment kan de transfer van Emegha worden aangekondigd door Antwerp. Volgens het AD wist Sparta boter bij de vis te krijgen. 'Sparta ontvangt een hoge transfersom voor de aanvaller. Hoe hoog is onbekend', klint het in de Nederlandse krant.