'Vijftien miljoen euro: Wolfsburg bereikt akkoord over verkoop Weghorst'

'Vijftien miljoen euro: Wolfsburg bereikt akkoord over verkoop Weghorst'

30-01-2022 11:15

Wout Weghorst heeft zijn transfer te pakken. VfL Wolfsburg heeft met Burnley overeenstemming bereikt over de spits, die ongeveer vijftien miljoen euro moet kosten.

Dat melden Fabrizio Romano en The Daily Mail. Weghorst is zelf al rond met Burnley en dus heeft het er alle schijn van dat de boomlange spits voor het einde van de transferperiode speler is van de nummer twintig van de Premier League. De laatste details worden op dit moment in orde gemaakt.

Technisch directeur Jörg Schmadtke liet eerder deze week weten 'verrast' te zijn dat geen enkele club zich voor Weghorst had gemeld. "Het is verrassend voor iemand die regelmatig doelpunten maakt in de Bundesliga en die publiekelijk heeft aangekondigd dat hij openstaat voor een nieuw avontuur", zei hij. Waarschijnlijk wierp Schmadtke een rookgordijn op, want op de achtergrond was Wolfsburg vol in onderhandeling met Burnley.

Weghorst maakte in de zomer van 2018 voor ruim tien miljoen euro de overstap van AZ naar Wolfsburg. In Duitsland was hij vanaf het eerste moment onomstreden en maakte hij in totaal 59 Bundesliga-doelpunten.