'Spurs slaat dubbelslag bij Juve: komst Kulusevski kan gevolgen hebben voor Ajax'

'Spurs slaat dubbelslag bij Juve: komst Kulusevski kan gevolgen hebben voor Ajax'

30-01-2022 10:30

Tottenham Hotspur staat op het punt om een dubbelslag te slaan in Turijn. De Premier League-topclub heeft een akkoord bereikt met Juventus over de komst van Dejan Kulusevski, terwijl Rodrigo Bentancur spoedig moet volgen.

Dat melden Italiaanse media, waaronder Sky Sport Italia en transferexpert Fabrizio Romano. Spurs en Juve zijn het volledig eens over een deal voor Kulusevski. De 21-jarige rechtsbuiten maakt op huurbasis de overstap naar de Londenaren, die daar vijf miljoen euro voor betalen. Mocht de ploeg van manager Antonio Conte zich plaatsen voor de Champions League dan moet de Zweedse international voor 35 miljoen definitief worden overgenomen.

De Italiaanse topclub nam Kulusevski begin 2020 nog voor datzelfde bedrag over van Atalanta Bergamo. De buitenspeler kwam geregeld in actie voor Juventus, maar een vaste waarde werd hij nooit. Dit seizoen staat de teller op twintig optredens in de Serie A, maar slechts vijf keer verscheen hij aan de aftrap. De vraag is wat de transfer van Kulusevski naar Tottenham betekent voor de toekomst van Steven Bergwijn, voor wie Ajax in de markt is.

Naast Kulusevski moet ook Bentancur de overstap maken naar Spurs. De Engelsen hebben negentien miljoen euro over voor de Uruguayaanse middenvelder. Door bonussen kan dat bedrag nog oplopen met zes miljoen. Juventus heeft al een opvolger op het oog: Denis Zakaria moet overkomen van Borussia Mönchengladbach.