Storm (Mechelen) over zijn evolutie: Ik heb hard gewerkt aan nieuwe situaties

Storm (Mechelen) over zijn evolutie: "Ik heb hard gewerkt aan nieuwe situaties"

29-01-2022 18:00

Soms moet je een stapje terug doen om beter na te denken over de volgende stap in je carrière. Nikola Storm, 27 jaar, gaat zijn beste jaren tegemoet. En dat is maar goed ook, want in 2021 had hij statistisch gezien zijn beste jaar ooit: 21 goals en 10 assists in alle competities. 

De beste Belgische schutter en toch zo nederig zijn. Hij schuift in een interview met DH Sport meteen zijn ploeggenoten naar de voorgrond. Het is een zaak van het team. Je scoort niet alleen en hij heeft dan ook, naar eigen zeggen, alles te danken aan zijn ploeggenoten. Maar er zijn toch aanpassingen geweest, zowel op persoonlijk als op collectief vlak.

De Camargo over Storm
Igor De Camargo speelde drie-en-een-half jaar samen in de ploeg met Storm. Vertelt hoe hij Storm heeft zien groeien. "Zijn kwaliteiten werden beter benut en hij had de intelligentie om zijn spel te variëren." Hij had de neiging om van links in het spel te komen om zijn schoten te bewapenen, maar hij moest verrassen, een beetje meer,” vertelt De Camargo aan DH.

Statistieken
Dat ziet Storm zelf ook in. Hij heeft op het trainingsveld gewerkt aan verschillende nieuwe situaties. Merkbaar op het veld. "Ik heb gewerkt aan nieuwe situaties in de training en ik word beter in het spelen op mijn linkervoet," zei hij. De verdeling van zijn doelpunten is niet evenwichtig, maar het bevestigt een evolutie: 14 doelpunten met de rechtervoet en 7 met links. De assists volgen hetzelfde traject, tussen de rechter- en linkervoet.

Arjen Robben
"Er zit een beetje Arjen Robben in de manier waarop hij de bal aanneemt en in het spel komt," zegt De Camargo. Geamuseerd voegde Storm eraan toe: "Als ik een Robben stijl ben, ben ik een Robben versie van Aldi.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie