OFFICIEEL: Geen Bello voor Cercle Brugge, verdediger trekt naar de Bundesliga

OFFICIEEL: Geen Bello voor Cercle Brugge, verdediger trekt naar de Bundesliga

29-01-2022 16:39 Laatste update: 31-01-2022 18:16
32

Cercle Brugge staat op het punt om nog een nieuwe linksachter in huis te halen. De Vereniging haalt stevig uit en trekt de Amerikaanse international George Bello van Atlanta United FC aan.

Dat weet transfergoeroe Fabrizio Romano, die het nieuws op Twitter meldt. Bello staat te boek als één van de grootste Amerikaanse talenten en kwam al zes keer uit voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten. Nu trekt hij naar Cercle Brugge.

De Amerikaan had zijn zinnen gezet op een Europees avontuur en vroeg zijn club Atlanta United om te vertrekken. Cercle Brugge heeft de geldbuidel moeten opentrekken voor de Amerikaan en betaalt bijna vier miljoen euro voor de linksachter. Een persoonlijk akkoord met Cercle Brugge is er nog niet, maar wordt wel snel verwacht.

De twintigjarige Bello brak in 2019 door bij de Amerikaanse topclub Atalanta United FC, waar hij inmiddels 59 keer voor uitkwam. Daarin was hij goed voor drie doelpunten en vijf assists.

Update: De komst van Bello naar Cercle Brugge is nog verre van zeker, zo bericht Fabrizio Romano. De Amerikaan is nog niet helemaal overtuigd van Groen-Zwart en kijkt uit naar andere opties. Dat zou onder andere Arminia Bielefeld kunnen zijn, dat ook interesse toont. De Duitse club bereikte echter nog geen akkoord met Atlanta United.

Update: Bello wordt niet de volgende aanwinst van Cercle Brugge. De Amerikaan trekt immers naar de Bundesliga. Atlanta United FC meldt dat DSC Arminia Bielefeld de volgende bestemming van Bello is. De Duitsers hebben de deal ook bevestigd.